2009. november 8., vasárnap

Sterbinszky az Apolloban!!!!



Szerdán,november 11-én:Sterbinszky az Apollo-ban.

Techno születésénél az volt az új műfaj egyik nagy furcsasága, hogy a színpadon és az újságok címlapján megjelenő sztárok helyett háttérben maradó producerek zenéit keverték az ismeretlenségbe burkolózó DJ-k. Sokan úgy gondolták, hogy a sztárközpontú popzene helyét átveszi a "demokratikusabb" techno. Ma már tudható, hogy nem volt igazuk: a DJ-k között is ugyanolyan sztárok vannak ma már, mint a rock- és popzenében. Magyarországon a legnagyobb közülük Sterbinszky Károly.
16 évesen kezdte a zenélést a Moment diszkóban. Kezdetben funkyt és hip hopot játszott, és a ma már kihalóban lévő konferálós módszerrel dolgozott. Kedvtelve emlékszik vissza erre a korszakra, mondván, hogy az ilyen buliknál sokkal több múlik a DJ-n.
1993-ban a DMC nevű DJ-bajnokság magyar fordulójában első lett, és a nemzetközi versenyre is kijutott. Mint elmondta, ott is lett volna esélyük DJ Jovánnal, de a sok sztár előtt annyira bepánikoltak, hogy végül olyan hibákat vétettek, amiket még egy kezdő DJ sem követ el.
A funky-korszak után persze ő is megérezte az idők szavát, és áttért a house-ra. A hőskorban több Mayday-en is fellépett sok ezer ember előtt. Kitartóan járja az országot a mai napig, egy hétvégén akár több helyen is fellépve. Talán ez a titka a sikerének, no meg persze az, hogy igazán tudja, hogy mitől jó egy buli. És hogy amit csinál, azért teljes szívvel lelkesedik. Nagy zenerajongó, heti negyven lemezt is megvásárol.
És nem csak az aktuális slágereket. Ma már inkább megfordult a dolog: amit ő játszik, az lesz a sláger. Egyes DJ-k "haragszanak" is rá emiatt, mondván, hogy ha egyszer a Sterbinszky elkezd játszani egy számot, akkor az már annyira kötődik hozzá, hogy mások nem is igazán használhatják.
Kivételes népszerűséget ért el, mindenféle szakmai és közönségszavazásokon rendre elnyeri az "Év DJ-je" címet. Emiatt teheti meg, hogy nálunk még ismeretlen dolgokat elsőként valósítson meg. Így például az ő nevéhez fűződik az első magyar mix-album, amit aztán több is követett. Mint elmondta, először még slágereket kellett rátenni a lemezre, hogy sokan megvegyék, de azóta már a "szakmai" elvárásoknak is eleget tehet, mert inkább az ő nevéért veszik meg. Olyannyira, hogy több aranylemez büszke tulajdonosa,mindemellett nem vesztette el a józan ítélőképességét és az emberközeliségét,a klubokban is szóba elegyedik a bulizókkal. A drogokkal kapcsolatban elutasító. Nagyon zavarja, ha a táncolók egy szer miatt érzik jól magukat, és nem a zenétől. Akkor minek kell ő oda?

Többet olvashattok róla: http://www.justmusic.fm/pages/getpage.aspx?id=BB88C4CD-F2D8-431E-B2A7-3284E1799B37 és előre belekóstolhattok zenéjébe az alábbi linkekre kattintva: http://www.myspace.com/sterbinszky , http://sterbinszkyworld.mindenkilapja.hu/?m=1046390

Jegyek a bulira:
-elővételben az MMDSz irodabán 5 Ron mindenkinek
(N.Grigorescu u.,15/A,3-as bentlakás),illetve Salát Imolánál kaphatók (elérhetősége:+40 748 900 617,salat.imola@yahoo.com) - a helyszinen 5 Ron MMDSz tagoknak, másoknak 7 Ron.

Jó buli lesz,ne maradjatok otthon!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése