2009. november 14., szombat

Európai Ifjúsági Károly-díj



Az "Európai Ifjúsági Károly-díj" célja az európai tudatosság fejlesztése a fiatalok körében, illetve a fiatalok bevonása az európai integrációba. A díjat fiatalok olyan projektjeinek ítélik oda, amelyek elősegítik a kölcsönös megértést, a közös európai azonosságtudat kialakulását és gyakorlati példát mutatnak európaiak közösségként való együttélésére. Pályázni lehet különböző, európai dimenziójú ifjúsági rendezvények, diákcserék szervezésével vagy internetes projektekkel.

Részvételi feltételek : A versenyen 16-30 éves fiatalok vehetnek részt.
A résztvevők az Európai Unió 27 tagállama valamelyikének állampolgárai vagy valamelyik tagállamban állandó lakóhellyel rendelkeznek.
Csoportos vagy egyéni részvétel is lehetséges; csoportos jelentkezés vagy nemzetközi projektek esetén a projektet csak egy országban lehet benyújtani.
A jelentkezések az Európai Unió bármelyik hivatalos nyelvén beadhatók.
A versenyre olyan projekteket lehet benevezni, amelyek már elkezdődtek és
a) a jelenlegi jelentkezési határidőt megelőző naptári évben (12 hónap) fejeződtek be, vagy
b) még tartanak.

A díj :
A legjobb projekt díja 5000 euró, a második helyezetté 3000 euró, a harmadik helyezetté 2000 euró.
A nemzeti szinten kiválasztott 27 projekt képviselői meghívást kapnak az Aachenben 2010. május 11-én tartandó díjkiosztó ünnepségre. A három legjobb projektnek járó díjat az Európai Parlament elnöke és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány képviselője adja át. A díjjal együtt a győztesek meghívást kapnak az Európai Parlament meglátogatására (Brüsszelbe vagy Strasbourgba).
Jelentkezési határidő :A jelentkezési határidő 2010. január 22. A jelentkezési lapok az Európai Parlament nemzeti tájékoztatási irodáinak honlapjain érhetők el.

További információk: http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/hu/rules.html

www.palyazatok.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése